Tipy a zdraví

Tipy do kuchyně

Největší požitek:

 

SunLite konzumní brambory pečené v troubě se solí – si lehce může dovolit každý!
Umyté hlízy SunLite konzumních brambor podélně rozkrájíme, poklademe na pekáč řeznou plochou nahoru, pečeme bez přísady tak, že řezná plocha hlíz zčervená, vytvoří se „bramborové buchtičky“. Upečené „buchtičky dáme na taříř, kozumujeme buď jen solené s mlékem či podmáslím, nebo s tvarohem, jogurtem nebo jiným dressingem.

 

SunLite konzumní brambory vařené v páře:
Tato úprava nejvíce zachová příjemnou vůni a chutˇ konzumních brambor SunLite. Umyté, čisté hlízy se slupkou vložte do hrnce na pařáček, do úrovně dna pařáčku nalijte pitnou vodu, přiklopte těsnou poklicí a rychle uveďte do varu, aby se vytvořila v hrnci pára. Po cca 30 minutách vyzkoušejte stupeň uvaření. Konzumní brambory SunLite vařené ve slupce v páře můžete konzumovat přímo nebo jako přílohu k vařené zelenině, masu a podobně. Jsou dobrým základem při úpravě studených pokrmů – salátů, kaší, nákypů, pro všechny přílohy.


SunLite konzumní brambory loupané, vařené ve vodě:
Oloupané, na čtvrtky rozkrájené hlízy konzumních brambor SunLite vkládejte vždy do vroucí osolené vody, vařte rychle do měkka. Jsou vhodné k přímé konzumaci i jako příloha ke všem pokrmům. Tato úprava je velmi rychlá, dobře zachovává konzumní kvalitu SunLite konzumních brambor.

 

Polévky:
SunLite konzumní brambory jsou velmi vhodné při přípravě polévek podobně jako kterákoliv zelenina. Vždy dodají polévce příjemnou, jemnou chuť a vůni.